mese.fi Foorumin päävalikko
 
 
 
 
 
 

Sepon W 123 200D (huilaa) ja W 126 300SE (ajossa)
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    mese.fi Foorumin päävalikko -> W123, sedan, coupe, farmari, lang
 Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
SeppoLiittynyt: 08 Mar 2007
Viestejä: 326
Paikkakunta: Oulu

 LähetäLähetetty: 03.7.2019 18:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä Back to top

Päivät Geirangerissa kuluivat kuleskellessa, syyessä ja juuessa. Samalla tiirailtiin camping-henkisten immeisten elämää, kun vesisateessa telttoja pystyteltiin tai kärvisteltiin auton takaluukun alla, ei tuommoinen elämä sopis meille tässä elämänvaiheessa ainakaan...eräskin saksalaisukko oli semmosella asuntovaunulla liikkeellä, jossa oli ilmeisestikin sähkömoottorit, jolla vaunua saattoi käännellä kaukosäätimen avulla irrotettuna vetoautosta. Ja herranen aika kun se sitä käänteli ja väänteli, varmaan niin kauan, että jokainen alueella olija tuli hoksaamaan, että hälläpä on tämmöinen wunderbarvärkki, varmaan müssen wollen haben te muutkin ! Frouva siinä selas kännyä samalla tylsistyneen näköisenä autoon nojaillen, varmaan tuttu rituaali jo.
No mutta sekalaisia fotoja paikasta:
Onkohan Mersulta kysytty lupa ?

Laitumella porukkaa keskellä kylää.

Norjalainen vuonokissa ?

Paikallista ruokakauppaa käytetiin hyväksi melkein joka päivä, eipä se nyt niiiin kallista Norjassa kaikki olekaan kun luultiin. Euroiksi saa räknättyä kun siirtää pilkkua vasemmalle ja vähän hiluja lissää.


Vuonoristeilyllä käytiin, n.1h45min 100 € per perhe, oli aivan jees.
Autoa käytettiin yhtenä päivänä vuonon oikean seinämän näköalapaikalle ajettaessa.

Jopa oluselle uskaltauduttiin yks pvä kun paistoi ja käveltiin reilusti ylemmäs tietä pitkin erään hotellin baariin. Ehkä vain vähän kalliimpaa kuin Suomessa tätä nykyä ?
Kelit oli mitä oli, joka päivä satoi jossain vaiheessa, mutta olipa aurinkoakin. Iltaisin kyllä piti monesti lämmitellä terassilla pallogrillin hiilijämillä.


Jatkuu...
_________________
W 126 300SE '90, > 652 000 km + W 123 200D '84, > 616 000 km (omat)
W 140 S320 '95, ~405 000 km (vaimon)
ex-W 210 200 CDI; + muita vääränmerkkisiä
 
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ATampioLiittynyt: 15 Maa 2012
Viestejä: 44
Paikkakunta: Oulu

 LähetäLähetetty: 04.7.2019 11:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä Back to top

Vaikuttavan näköisiä maisemia näin tasamaantallaajalle.
_________________
WDB202194 muilla mailla
WDB211004

® Mesen Porkkana-klubi

#EIKIUSITA
 
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kilander
Kaakon Elvis

C-sulakemies


Liittynyt: 30 Syy 2005
Viestejä: 4096
Paikkakunta: Itäraja.

 LähetäLähetetty: 04.7.2019 14:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä Back to top

No helvata, tuo olis kyllä käymisen arvoinen paikka joskus… nytkin kesäloma menossa ja sattuu vajaa 3 viikkoa yhtäaikaa… mutta varauksia tehty jo tuonne etelän puolelle.
Täältä itärajalta ei juurikaan pitempi matkakaan kuin Oulusta, kun lähtee tuosta Viipurin kautta kohti Kirkkoniemeä, ei tarvitse kalliissa Suomessa ajaa kuin 21 km. Idea
_________________
Luu on kovvoo ja koppi vuotaa
-----Näin on,jos siltä näyttää-----
 
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
SeppoLiittynyt: 08 Mar 2007
Viestejä: 326
Paikkakunta: Oulu

 LähetäLähetetty: 04.7.2019 17:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä Back to top

Joo kyllä maisemat hivelee silmää tuolla. Vois kyllä pidemmän päälle alkaa widuddaan aina ajella vähän väliä joko ylös tai alas...Laughing

Tankattiin kylällä, oli hiukka kalliimpaa n. 1.72 € litrahinnalla, mutta olikoon ! Eipä silti, asemia oli kyllä kiitettävästi teiden varsilla nottei menoveden yllättvään loppumiseen pitäisi matkan tuolla hyytyä.

Tästä lähdettiin sitten Bergeniä kohti, siellä tiedossa pari yötä että ehtii kaupungillekin. Ja oli matkalla taas kivat maisemat, kun eka päästiin Trollstigen sateisessa säässä ylös (+5°C oli n. 1 km korkeudessa) ja edettiin Bergeniä kohti.Onneksi välillä tasastakin tarjolla aika pitkiäkin pätkiä.


Tais olla yleisin kyltti nopeusrajoitukselle...


Ja lauttaankin päästiin.

Hotellin pihassa, josta ajettiin alas parkkihalliin, ei ollut kuin 17 € / yö...


Matkanteko on kyllä kaikkiaan kohtuu hidasta Norjassa, melekeen olis 200D:llä pärjännyt aivan hyvin kun se 70km/h tuntui olevan yleisin nopeusrajoitus eikä noita serpentiinejä nyt niin paljoa ollut. Hyvä ettei tuplaannu matka-ajat vs km verrattuna esim. meillä.

Bergenissä kaupunkikierros jalan ja parhaat Fish&Chipsit mitä koskaan (sillä hinnalla paree ollakki).


Morganeita Saksan rekkareissa.


Tori, kaikenlaista ällöttävääkin merenelävää tarjolla elävänä ja kuolleena.Mmmmm.....Vanhan musiikin ystäviä kun ollaan, niin Edvard Griegin kotitaloa käytiin kattelemassa myös, kyllä oli sisustus ja kaikki joteski mun mieleen, tuolla voisin asua (kuten myös esim. Ainolassa)...Hotelli oli muuten hyvä, mutta lokit prkl kirkuivat ikkunan takana niin helvetisti, että vaikutti nukkumiseen jonniin verran. Liekö roskisten kimpussa ne kun meri ei kuitenkaan aivan hirmu lähellä tuossa ollut. Kuumakin oli huoneessa, sai meiltä selevästi tylymmät arvosanat kuin keskiarvo Rolling Eyes

Seuraavaksi ajettiin Preikestolenia kohti, piti olla kohtuu jännä kielekemuodostelma Lysefjordin varrella. Perinteistä matkantekoa taas.
Aluksi tankkaus ja kaupasta matkaeväät.


(Kesken tankkauksen otettu kuva, enemmän meni toki tankkiin kuin tuo määrä)Nyt piti jo vähän varoakin.
Lauttaalauttaa pukkaa.Noita lauttamatkoja siis joutuu pakosta sietämään/nauttimaan (miten vain), ylitys. Yleensä oli kaffilaa ja syötävää tarjolla, sen verran isoja aluksia olivat.

Perillä hotellissa.


Preikestolenin valloitus sitten seuraavaksi.
_________________
W 126 300SE '90, > 652 000 km + W 123 200D '84, > 616 000 km (omat)
W 140 S320 '95, ~405 000 km (vaimon)
ex-W 210 200 CDI; + muita vääränmerkkisiä
 
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
SeppoLiittynyt: 08 Mar 2007
Viestejä: 326
Paikkakunta: Oulu

 LähetäLähetetty: 05.7.2019 18:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä Back to top

Majoitus siis paikallisessa hotellissa pari yötä, oli kyllä kallis n. 200 € / yö, sentään aamupala ja rajaton kaffi-/kaakaomasiinan käyttöoikeus oli.

Kielekkeelle vaelletaan 3.8 km kohtuu jyrkästi nousevaa pääosin kivistä tehtyä polkua pitkin (ihka oikeita sherpoja ollut laittelemassa kiviä polkujen pieliin), välissä sentään vähän tasamaata. Ja kyllä, aika hurjahan tuo oli näin korkeanpaikan kammoiselle. 4 h reissu kaikenkaikkiaan, mäkäräiset purivat jalat läikille ja pohkeet oli kipiänä monta päivää (niille ihan oikein!). Hauska kun meillä oli kävelyvarusteina shortsit ja T-paidat, kaukaa idästä tulleilla oli toppatakit ja pipot päässä...


Muitakin oli, tosin sesonkiaikana kuulemma täällä mennään jonossa peräperää.

Hotellikin näkyy.
Siellä sitä jonotetaan kielekkeen reunalle kuvanottoa varten. Me ei jonotettu.


Alaskin piti palata.


Aamulla umpisumussa etiäpäin, suuntana Oslo. Pari vuoristonylitystä otettiin matkalle vaihtelun vuoksi LaughingTommonen kirkko tsekattiin matkalla ja istuttiin samalla tauolla kahvilassa.


Osloon ei voinut keskustaan majoittua järjettömien hintojen takia, joten leirintäalueelle Holomenkollenille ajettiin.Kämppä tuossa takana.


Saatiinhan se jokapäiväinen sadekin sieltä, hetken jo ehdittiin huolestua.


Ja tottakai viereinen ruokakauppa oli mennyt totaaliseen remonttiin, joten näkymät terassilta näin Laughing


Kuuluisiko muuten telaketjukaivureiden teloja joskus öljytä ? Oli meinaan melkoista kiljuntaa aina kun se liikkui työmaalla...ensimmäisenä yönä ihmeteltiin Latvialaista asuntoautoporukkaa, joka kantoi kattiloita ja kiuluja ja ruokatarvikkeita tuntitolkulla omaan mökkiinsä (siis klo 3 yölläkin vielä)...toinen asuntoauto oli varmaan kuulunut aikanaan Artolle, kun kylessä luki komiasti "Arto69". Kehnoa oli unensaanti muutenkin, kun ei prkl kunnollisia pimennysverhoja harrasteta maalimalla majoituksissa. Mökin toisen puoliskon olivat vallanneet puolalaiset raksatyömiehet jotka veti mahorkkaa jatkuvalla syötöllä ja nasauttelivat tölkkejä auki tasaiseen tahtiin. Kostoksi nasauteltiin itekki. Onneksi ei muuta haittaa heistä ollut.

Oslon keskustaan päästiin bussilla, latasin kännyyn paikallisen appin, jolla sai kätevästi ostettua mobiililiput, n. 12 € suuntaansa 35 min matka neljälle. Oslossakin syötiin ravintolassa normihintaan ja käytiin viikinkiaiheisessa elämyspaikassa, jonka parasta antia oli virtuaalilaseilla toteutettu hienotunnelmainen viikinkilaivamatka väijytyksineen.
Sitten oli tullut aika ajella takaisin Ruotsin puolelle, Sundsvalliin. Nyt oli jo maisemien puolesta välillä aavistuksen tylsääkin, mutta matka joutuikin sitten jo 100 km/h sentään parhaimmillaan !
Oli kuulemma melkoinen Kylien Kauppa sisältä tuo, liekö itse mursu tiskin takana myymässä.


Välillä pirullista röykkyytystä näillä korpipätkillä, onneksi suht ok tiet nuin muuten. Mutkaa mutkan jälkeen, ei päässyt väsy yllättämään.

Pyöreitä mittariin.

Kyltille hörötettiin aikamme.
Sundsvall vain stop-over paikka, keskustaa nähty ollenkaan, siitä ajettiinkin sitten 9,5 h kotio. Alkumatka oli yllättävän mukavaa ajettavaa Höga Kustenia pitkin, Uumajan jälkeen enemmän pakkopullaa (joskin samalla rentouttavaa).

Hirveesti tietöitä tulossa...no ei siellä sitte mitään ollut, vastatehtyä asvalttia kylläkin, sen kun päästeli menemään !

Ja kotona.


15 päivää siis reissussa, 4125 km ainoastaan tuli tällä reitillä. Taas sai öljyä pari litraa juottaa koneelle, täytyy alkaa venttilinvarsien kumien vaihtoa alkajaisiksi miettimään.

Sekalaista ajatelmaa reitiltä:
-Ruotsissa oli joka paikassa kirppiksiä (Loppis), sujuvaa liikennettä mukavalla matkavauhdilla tarvittaessa
-Norjassa pirusti leirintäalueita, vesiputouksia, tietty vuoria, vesistöjä ja matkanteko hidasta (ja helevatisti mm. saksalaisia asuntoautoilijoita joka puolella)
-Leirintäalueet Norjassa rauhallisia, ei taida olla rähinäporukoiden suosiossa koko Norja. Moottoripyöräilijätkin > 50-v. lähes järjestään, ainakin Geirangerissa.

Vähän outo olo jäi, kun ei kovin kauas ajettu ja kuitenkin oli aivan erilaiset maisemat ja siltikin oli jotenkin aika tuttua kun kieltäkin välillä ymmärsi kouluruåtsilla ja hommat toimi ja sujui melkein kuin kotona, eli ei sen kummempaa eksotiikkaa. Hö, kai se tästä iloksi muuttuu kun vähän aikaa kuluu ja rupeaa kojelautakameran otoksia selaamaan sitten joskus talvella kun jo kaasujalkaa seuraava reisu varmasti nipristelee (se onkin jo suunnitteilla).
_________________
W 126 300SE '90, > 652 000 km + W 123 200D '84, > 616 000 km (omat)
W 140 S320 '95, ~405 000 km (vaimon)
ex-W 210 200 CDI; + muita vääränmerkkisiä
 
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
SeppoLiittynyt: 08 Mar 2007
Viestejä: 326
Paikkakunta: Oulu

 LähetäLähetetty: 21.8.2019 12:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä Back to top

Nyt tuli sähköpostiin Norjan tietullimaksut Euro Parking Collection kautta, näemmä otti aikansa:

19.92 € siis näistä totalt, ei kait paha.
_________________
W 126 300SE '90, > 652 000 km + W 123 200D '84, > 616 000 km (omat)
W 140 S320 '95, ~405 000 km (vaimon)
ex-W 210 200 CDI; + muita vääränmerkkisiä
 
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
SeppoLiittynyt: 08 Mar 2007
Viestejä: 326
Paikkakunta: Oulu

 LähetäLähetetty: 26.9.2019 8:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä Back to top

Vielä räpsähti Norjasta tielaskua, oli eri tieyhtiö ja näin näemmä kesti eri ajankin. Samanlaiset kuvat ja selitykset, 11.1 € oli lasku tällä kertaa.

Kuutoset lähenee...


_________________
W 126 300SE '90, > 652 000 km + W 123 200D '84, > 616 000 km (omat)
W 140 S320 '95, ~405 000 km (vaimon)
ex-W 210 200 CDI; + muita vääränmerkkisiä
 
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
SeppoLiittynyt: 08 Mar 2007
Viestejä: 326
Paikkakunta: Oulu

 LähetäLähetetty: 06.11.2019 10:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä Back to top

Ja vielä tuli sähkösanomaa Norjasta, 18.46 € tietulleja. Kait nää joskus loppuu...

Satunnaisesti, erilaisissa tilanteissa syttyvää ABS-valoa häätyy vähän metsästää seuraavaksi, kun katastuskin tulossa muutaman kk:n sisään. Aloitan peräanturin tsekkauksella.
_________________
W 126 300SE '90, > 652 000 km + W 123 200D '84, > 616 000 km (omat)
W 140 S320 '95, ~405 000 km (vaimon)
ex-W 210 200 CDI; + muita vääränmerkkisiä
 
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MouLiittynyt: 31 Tam 2014
Viestejä: 1049

 LähetäLähetetty: 06.11.2019 11:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä Back to top

Oho. Mites ämmöset kuvat mulla mennyt täysin ohi? Siistiä reissua ollut. Ja tuo kuva vuonokissasta oli todella mieleinen.

Mä olen kiistänyt noi Norjan tie- ja siltatullit. Ei ole kuulunut mitään perästä.
_________________
Nykyiset...
'04 SLK55 AMG
Ollut joskus...
'05 CLK55 AMG, '94 A8 4.2i V8, '00 CLK55 AMG Kleemann, '92 850i 5.0i V12, '96 Mustang SVT Cobra 4.6i 32V V8, '92 TownCar 4.6i SOHC V8, '78 Capri 2.9i BOA Cosworth, '77 Capri 2.8i
 
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
SeppoLiittynyt: 08 Mar 2007
Viestejä: 326
Paikkakunta: Oulu

 LähetäLähetetty: 07.11.2019 10:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä Back to top

Juu, moomma kans kissafaneja, reisu paranee heti huomattavasti jos noita saa bongattua, oli sitten missä vain ! Rodoksella käytiin vähän aikaa sitten, siellä hyvä kissakanta:
Pari mersunraatoakin:+ yks kolhuinen 123n näkyi bussin ikkunasta. Väyrysiä takseina aika paljon, ei vanhempaa kalustoa näkynyt.

Talviprojektina aloittanut kojelautakameraviedoiden katselun reisusta. Oomma frouvan kanssa nauraneet veet silmissä tyhmille jutuille ja hermostuneille äänensävyille kun jotain menee vähän pieleen...ketään muuta ei varmasti naurattais, joten meleko insider-touhua tuo on Laughing
_________________
W 126 300SE '90, > 652 000 km + W 123 200D '84, > 616 000 km (omat)
W 140 S320 '95, ~405 000 km (vaimon)
ex-W 210 200 CDI; + muita vääränmerkkisiä
 
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
SeppoLiittynyt: 08 Mar 2007
Viestejä: 326
Paikkakunta: Oulu

 LähetäLähetetty: 20.2.2020 10:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä Back to top

Sain Ässän katastettua, ihan läpihuutojuttu ei ollut tällä(kään) kertaa...nyt pomppas käsijarrusta. Omat säätöyritykset eivät tuottaneet tulosta, joten piti luottokorjaamon puoleen kääntyä. Lopputulemana päätettiin, että vaihdetaan kaikki jarrulevyn alla olevat osat, pyöränlaakereita ja jarrukilpiä myöten, sen verran hapertunutta / jumiutunutta tavaraa oli siellä.

Isohko remontti siis, mutta eipä siinä, taas mennään vuosi etiäpäin, tavoitteena saada 700 000 km rikki ennen seuraavaa katastuskäyntiä Idea

Ennen kesää pitäisi vielä vaihtaa (ainakin):
- iskarit
- perän kannakekumi
- vetoakselien stefat
- jarrusatulat/-letkut taakse (pahasti ruosteisen näköiset letkun päät Rolling Eyes )
- bermudan kolmion tiiviste (josko moottorin öljyvuoto vähenisi...)
_________________
W 126 300SE '90, > 652 000 km + W 123 200D '84, > 616 000 km (omat)
W 140 S320 '95, ~405 000 km (vaimon)
ex-W 210 200 CDI; + muita vääränmerkkisiä
 
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    mese.fi Foorumin päävalikko -> W123, sedan, coupe, farmari, lang Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Sivu 9 Yht. 9

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa
Katso viime käyntisi jälkeen tulleet uudet viestit