mese.fi Foorumin päävalikko
 
 
 
 
 
 

w202 Ovipanelien irroitus (oikealla tavalla)

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    mese.fi Foorumin päävalikko -> W202, sedan, farmari -> W202 kori
 Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
isopahkalaLiittynyt: 19 Huh 2017
Viestejä: 23
Paikkakunta: Oulu

 LähetäLähetetty: 16.5.2018 7:15    Viestin aihe: w202 Ovipanelien irroitus (oikealla tavalla) Vastaa lainaamalla viestiä Back to top

Moi taas. Rupesin tossa paikkamaalaamaan tyyppiruosteita tuosta w202 220 cdi 1998 -mallin mersusta, ja ajattelin että pitäisi varmaan sisäpuolelle ovipeltehin nakata jotku myrkyt, luulisi ruostumisen sieltä alkaneen.

En oo ite ottanu ovipaneleita pois ku vanhemmista autoista,(kyllä,20 vuotias auto on vielä uusi Very Happy ), ja tuntunu et aina joku saamarin muoviklippi menny paskaksi kun hauraaksi menny. Kysynkin nyt, mitä kaikkea pitäisi ottaa huomioon ku ottaa ovipaneelia irti tuosta mersusta.(Kuskin ja vänkärin ovet kyseessä), Jos joku tietäisi sanoa tarkat ohjeet, vai onko se vain nosto suoraan ylös, vai onko joku et alanurkkaa ylös,ulospäin tms..tuleeko se a-pilarin peilin kohalla oleva muovi ottaa eka pois, ja tuleeko se ulospäin vetämällä suoraan. Aattelin että kysyis ennen ku menis arvaamalla repimään, kun on niin nätissä kunnossa auton sisusta. Ovessahan on siis airbag myös, mitä kaikkea sen kans pitäisi huomioida? akku ainakin kytkeä irti? Tuleetko akun irti kytkeminen nollaamaan mitään minkä joutuisi uudelleen ohjelmoimaan,ajamaan? Kiitos avuista jo etukäteen ja hyvää kesää mese.fin väelle.

Edit: ainakin jos jonku tarttee tietää miten TAKAOVEN paneeli tässä vuosimallissa lähtee.. Lukon leukojen ympäriltä muovi ensin yhdellä ruuvilla, ja vedä muovi alareunastaan ulos/alas. Toiseksi painettava lukitusnipukka (edessä ylhäällä) siinä on kierteet,ota pihdeillä nätisti kiinni ja kierrä vastapäivään kunnes nousee ylös. Itsellä ikkuna veivillä takana, se lähtee painamalla päällymuovi sivuun veivistä,sitten nitkuttaa veivi pois booreilta suoraan ulospäin. Sitten oven avauskahvan taustamuovi kiilataan irti varovaisesti muovisella "lastalla", ylhäällä 2 klippiä, alhaalla 1. (itse teippasin ison talttapäämeisselin jotta se ei vaurioittanut,naarmuttanut) ,sitten itse kahva, siinä on päällypuolella muovi, joka on klipeillä myös kiinni. Varovaisesti mutta varmalla otteella, työnnä lasta kahvan yläpäähän ja nosta auki, napsahtaa suoraan irti nätisti. Sen takana on 2 isoa ruuvia, ota ne auki ensin. Seuraavaksi kaiuttimen ritilä, alapuolella piilossa 1 ruuvi. Näiden jälkeen voit aloittaa ovipaneelin irroittamisen. Aloita alhaalta, vedä ulospäin, siinä on pellin reijän läpi painettavat klipsit,vedät vain ulos leveällä muovisella taltalla tai suoraan sormilla nostat. Itsellä hajosi yks klippi sisään (20v paikallaan), mutta niitä taitaa saada eurolla tai parilla mb osalta tai veholta. Alhaalla on pari painoklippiä, ja molemmilla sivuilla 2 taisi olla. Kun paneeli roikkuu klipit irrallaan, voit yksinkertaisesti nostaa paneelin suoraan ylöspäin ikkunatiivisteestä. Tämä nyt oli tämmönen varmaan turha ohje mut ehkä se jotakuta auttaa jota askarruttaa lähteä repimään.
 
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    mese.fi Foorumin päävalikko -> W202, sedan, farmari -> W202 kori Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa
Katso viime käyntisi jälkeen tulleet uudet viestit