Tulostettava versio | Vastuuvapaus | Tietosuojakäytäntö

W140 Raitisilmasuodattimen vaihto/ huolto

Mersutiedon Mekka

W140:n raitisilmajärjestelmässä on kolme erillistä suodatinta. Kuten arvata saattaa suodattimet ovat hinnakkaita. Vehon hinnat liikkuvat n.100-400 e välillä, rippuen vaihdettavasta suodattimesta. Kallein, eli aktiivihiilisuodatin, maksaa noin 400e. Vaihdontarpeessa on yleensä vain varsinainen raitisilmasuodatin.

Tukkoinen raitisilmasuodatin heikentää puhallustehoa, ja aiheuttaa lasien huurtumista.

Raitisilmasuodatin löytyy moottoritilan edestäpäin katsottuna vasemmasta takanurkasta ilmanottokotelon sisältä. Kotelo avataan kiertämällä auki helposti nähtävissä olevat 4 ristipääruuvia. Ole varovainen avatessasi koteloa, sen sisällä on alipaineanturi jonka putkien lähdöt saattavat katketa, varo myös rikkomasta kotelon "viemäröintiä."

Kun kotelo on auki suodattimen voi nostaa pois.

Säästövinkki:

Suodattimen voi "elvyttää" imuroimalla siitä ensin irtoroskat pois, tämän jälkeen sen voi pestä pesuainevedessä huljuttelemalla. ÄLÄ HANKAA ETTEIVÄT SUODATTIMEN KUIDUT MENE TUKKOON, ÄLÄ KÄYTÄ MYÖSKÄÄN PAINEILMAA!

Suodatin kuivuu hitaasti, voit nopeuttaa kuivumista nostamalla sen vaikkapa patterin tai uunin päälle. Odotteleminen kannattaa, nyt säästettiin muutama satanen ;)

06.01.2006 -HVM-


Etsi

Selaa
Etusivu
Kahvihuone
Ajankohtaista
Tuoreet muutokset
Satunnainen sivu
Ohje
Muokkaa
Lähdekoodi
Muokkausohjeet
Sivuasetukset
Keskustele tästä sivusta
Uusi osio
Tulostettava versio
Sivun tiedot
Historia
Tänne viittaavat sivut
Linkitettyjen sivujen muutokset
Omat sivut
Kirjaudu sisään tai luo tunnus
Toimintosivut
Uudet sivut
Tiedostoluettelo
Tilastot
Lisää...