mese.fi Foorumin päävalikko
  Menu

  Artikkelit

  Foorumilaisten autot

    LEJOHEN -69 pystäri
    W123 240D "Montgomery" -81
    MB C320 T 2002
    MB w124 E300DT
    1985 w201 190E 2.3-16V
    1990 Mercedes-Benz 250D
    MB 310D -90 "Pussimersu"
    1989 M-B 300 SEL
    1997 Mercedes-Benz E 50 Lorinser
    1989 Mercedes-Benz 260 E

  Dealerin tarinat

  Kuluttajansuoja-asiat

  Foorumi

  Mese.fi Mobile

  Mersutiedon mekka

  MB C320 T 2002
Vuosimallia 2002 edustavan Mercedes-Benz C320-farmarin tarina perheemme käytössä alkoi marraskuussa 2004. Puolentoista vuoden etsintä tuotti tuloksen ja löysin etsimäni; koodin 567 värillä, bordeaux red metallicilla, maalatun vaaleasisustaisen S203-korimallin auton.

Tämä Mercedes-Benz on aloittanut taipaleensa Yhdysvaltalaisella preerialla. Tästä johtuen autosta löytyvien varusteiden nimeäminen ei vastaa täysin suomalaista terminologiaa. Auton varustus vastaa perusvarustelultaan Suomessa myytävää Elegance-varustetasoa Laurel-jalopuineen, jäähdyttäjän säleikköineen ja ulkopuolisine kromilistoineen. Elegance-merkintää kuitenkaan ei löydy mistään.

C-sarjan Mercedes-Benz on "käteen istuva" auto. S203-korimallin farmariauto on riittävän tilava kulkuneuvo 4-henkiselle perheelle. Samalla se on tasapainoinen ja liikkumisen riemua tarjoava ajajan auto. Haluan, että auto välittää rehellisen tiedon siitä, mitä tien ja renkaan välissä tapahtuu. Tästä johtuen C320:n USA-markkinoiden mukavuusvoittoiseen lipumiseen viritetty alusta on vaihtunut H&R Sport Springs-jousiin ja Bilstein Sprint-iskunvaimentimiin. Samasta syystä korkeaprofiiliset M+S-renkaat ovat vaihtuneet 235/40R18-profiilisiin kumeihin kiilloitettujen Lorinser RS-5-vanteiden päällä. Tämä Mercedes-Benz on perheauto, jota on ilo ajaa!

Istuutuminen kuljettajan paikalle vaaleaa nahkaa, jalopuuta ja katon läpi tulvivaa valoa olevaan ympäristöön on miellyttävä kokemus. Runsaat sähkösäädöt varmistavat, että tässä autossa saa ajoasennon täsmälleen mieleisekseen. Kuljettajan ja etumatkustajan istuimet ovat täysin sähkösäätöisiä ja varustetut muistipaikoin. Kuljettajalla mustipaikkoihin tallentuvat samalla myös ohjauspyörän korkeus- ja etäisyysasetukset.

Kääntö virta-avaimesta aiheuttaa mylväisyn, joka välittömäst vaimenee hiljaiseksi murinaksi. Kahteen kiiltävään B-logoilla varustettuun ulostuloon päättyvä Brabus-putkisto kertoo, että tätä autoa liikuttaa Mersun 3,2-litrainen bensakuutonen. Tarvittaessa kyllin ripeästikin. Pojat ovat poikia vielä isinäkin ja tämä on lapsellisen hauskaa!

Mikään urheiluauto Mercedes-Benz C320 ei kuitenkaan ole. Poikamainen kuljettaja havaitsee pian, että matkustajien turvallisuutta varmistava ajovakaudenhallintajärjestelmä puuttuu luistoihin välittömästi kun pito yhdenkin renkaan alla pettää. ESP:n tarttuminen C320:ssä tapahtuu selvästi. Automatiikka kertoo suoraan, kuka lopulta haluaa sanoa viimeisen sanan keskustelussa turvallisesta ajolinjasta. Tekniikka leikkaa luistot ja sutimiset voimakkaalla kädellä.

Urheiluautosta C320:n myös erottaa automaattivaihteiston käsivalintatoiminto. Urheiluautoista poiketen C320:n manuaalitoiminto on viritetty erittäin herrasmiesmäiseksi. Napakoita vaihtoja alas tai ylös sen avulla ei saa käsketyksi. Tämäkin automatiikka kertoo kuljettajalle tietävänsä paremmin kuin ihminen. Vaihteisto toteuttaa manuaalisesti annetut komennot pehmeästi ja kuin hidastettuna. Sivistyneisyyttä alleviivaava toteutus jatkuu vaihteiston ollessa suorituskykyä alleviivaavassa S-ohjelmassakin. Joskus tuskastuttavaa, mutta toisaalta hyvä! Perheautolla kuljetetaan arvokuljetusta eikä savuavan renkaan tulisi kuulua keskusteluun, jonka seuraavassa lauseessa mainitaan takapenkin Isofix-kiinnikkeiden erinomaisuus.

Siispä lapset turvallisesti takapenkin Isofix-kiinnikkeiden varaan ja Bosen valmistama audiojärjestelmä toistamaan Brian Setzeriä. Automaattivaihteen valitsin D-asentoon ja painallus kaasusta. "MURRR!" Tällä perheautolla on kiva ajaa mummun luo!

eerolahttp://www.kotikone.fi/~z631318/auto/MBC320T-6.jpg
http://www.kotikone.fi/~z631318/auto/MBC320T-3.jpg
http://www.kotikone.fi/~z63131.....20T-10.jpg


Video autosta löytyy:
http://www.youtube.com/watch?v=A7l2JJalNEY

Posted by Melitos on 08.04. at 17:58

  Esittelyssä

W123 240D "Montgomery" -81
  Yhteistyössä[/url]


KL-Varaosat
Autopalvelu Parkkila Oy
T:mi Jukka Rajalampi
Tarvikemotti
Suomen varaosakeskus Oy
Pro Turbo
KKD Motorsport
Malliauto
Race Addicts
Tuning Design
"Tuikku" (ohjelmoinnit)
http://www.mstuonti.fi/
http://fi.mbspecialist.com/
  Linkit
Tuulilasi
Tekniikan Maailma
Teknari - Verkkolehti
MB mallien teknisiä tietoja
Rengaskokolaskuri
VIN-dekooderi
Autosi arvo Saksassa
Ohjeet huoltonäytön nollaukseen
Lisää tekniikkalinkkejä

Oletko väärällä sivulla - onko mersuforum.net se, jota kaipasit?