mese.fi Foorumin päävalikko
  Menu

  Artikkelit

    Uusi hymy ässämersuun
    Keinonahalla verhoileminen
    Käsinojan tekeminen

  Foorumilaisten autot

  Dealerin tarinat

  Kuluttajansuoja-asiat

  Foorumi

  Mese.fi Mobile

  Mersutiedon mekka

  Käsinojan tekeminen


Mersun etupenkkien väliin kuuluu käsinoja, sitä ei pidä kenenkään kiistää. Kaupasta sitä ei kuitenkaan tarvitse lähteä hakemaan, voi sen näppärä tee-se-itse-ja-katso-mitä-sattui-tulemaan-ihminen nikkaroida itsekin. Homma ei valtavan vaikea ole, onnistuu jopa minulta. Ohje toimii kaikissa autoissa, joissa on reilunkokoinen avoin säilytyslokero etupenkkien välissä, eli Mersuista W123 ja W124 ainakin.


Tarvikkeet:
-Vaneria
-Kontaktiliimaa
-Niittipyssy
-Rimaa
-Ruuveja
-Kaapinoveen tarkoitettu magneetti
-Sarana
-Keinonahkaa
-Kuumailmapuhallin (nahan venytykseen jotta taipuu nätisti)
-Pehmustetta kannen ja nahan väliin

Keinonahan käsittelyyn ohjeita myös tuolla.

Aikaa käsinojan tekemiseen menee pari tuntia, rahaa noin kymppi.


Ensin tehdään vanerista kotelo. Siihen tuskin tarvitsee ohjeita kirjoitella. Tai jos tarvitset siihen ohjeita, ehkä olisi sittenkin parempi ostaa se käsinoja kaupasta. Ruuveilla ja rimoilla siis boksi kasaan. Kannattaa mitoittaa kotelon korkeus mukavaa ajoasentoa ajatellen sopivaksi (ai jaa, kannattaa vai?). Itse tein sen korkuisen että kansi on ovenkahvan tasalla, eli ajaessa molemmat kyynärpäät rohjottaa samalla korkeudella. Käsinojan pohja tehdään samankokoiseksi kuin keskikonsolissa oleva lokero on. Kun käsinojan laittaa siihen lokeroon, niin sen pitää mahtua sinne helposti mutta olla kuitenkin jotakuinkin jämpti.

Sitten verhoilu.

Aloitin homman leikkamalla keinonahasta hieman reilunkokoisen palasen, jonka toisen pään taitoin noin 5mm matkalta kaksinkerroin (liiman avulla). Sen jälkeen mittasin nahanpalan tarkemmin, siten että se yltää kiertämään käsinojan ympäri vaakasuunnassa. Muista että nahka venyy, eli leikkaa palanen sentin verran "liian lyhyeksi". Nidoin nahan taittamattoman pään käsinojan takareunaan kiinni. Levitin takareunaan (vanerille) liimaa, ja myös irrallaan roikkuvaan nahkaan samalle kohtaa. Muista odottaa että liima kuivuu kosketuskuivaksi, niin liimaus pitää heti. Liimaa pitää siis laittaa siten että nahan taitettu osa liimataan niittien päälle. Tällä tavalla saadaan siisti sauma aikaiseksi ilman ompeluita tms. Huono kuva saumasta, parempaa ei nyt valitettavasti löydy.

Kannen verhoilu on helppoa. Levyn päälle liimataan sopivaa pehmustetta (routamattoa esim.). Otetaan reilu nahanpala, joka nidotaan yhdeltä puolelta kiinni kannen alapuolelle. Sitten se venytetään kannen yli ja nidotaan vastakkaiselle puolelle. Vielä kaksi syrjää samalla tavalla. Ylimääräiset liepeet napsitaan saksilla pois.

Liimasin vielä kannen alapuolelle toisen vesivanerinpalasen sikafleksillä jotta leikatut nahanreunat ei näy, ja lisäksi sain saranan upotettua siihen levyyn. Petsasin vanerin reunat tummaksi ja sitten oli kansi valmis.

Saranan ja magneetin sielunelämää en ala selittämään.


Lopputulokseen pitää olla tyytyväinen, vaikka pehmuste (5mm paksuinen routamatto) puristuikin melkein kokonaan kasaan kantta liimatessa. Eipä haittaa, ei kansi silti liian kova ole. Poksi myös pysyy paikallaan oikein hyvin ilman mitään kiinnikkeitä.

Jos vielä ylimäääräistä intoa jäi jäljelle, niin pohjaan voi naulata vanerinpalan joka peittää nahanliepeet, sekä kotelon sisustan voi viimeistellä jotenkin. Minä en jaksanut.

Sivonen

Posted by pekkis on 12.04. at 12:54

  Esittelyssä

W123 240D "Montgomery" -81
  Yhteistyössä[/url]


KL-Varaosat
Autopalvelu Parkkila Oy
T:mi Jukka Rajalampi
Tarvikemotti
Suomen varaosakeskus Oy
Pro Turbo
KKD Motorsport
Malliauto
Race Addicts
Tuning Design
"Tuikku" (ohjelmoinnit)
http://www.mstuonti.fi/
http://fi.mbspecialist.com/
  Linkit
Tuulilasi
Tekniikan Maailma
Teknari - Verkkolehti
MB mallien teknisiä tietoja
Rengaskokolaskuri
VIN-dekooderi
Autosi arvo Saksassa
Ohjeet huoltonäytön nollaukseen
Lisää tekniikkalinkkejä

Oletko väärällä sivulla - onko mersuforum.net se, jota kaipasit?