Matkamittarin korjaus

Vastaa Viestiin
niitty
Viestit: 19
Liittynyt: 29.12.2010 21:24

Matkamittarin korjaus

Viesti Kirjoittaja niitty »

Matkamittari on pysähtynyt. Tällä kertaa ongelma näyttää olevan pääakselin oikeassa päässä olevan vetopyörän luistaminen akselilla.

Mittari on pöydällä, mutta matkamittarin osuus pitäisi saada irti nopeusmittarista, jotta rattaisiin pääsisi kunnolla käsiksi. Nopeusmittarin akseli vain tulee matkamittarista läpi ja siinä on ilmeisen tiukasti kiinni oleva palautusjousi, joka pitäisi saada irti jotta matkamittari irtoaisi omaksi yksikökseen.

Jousen irrottaminen ei hirveästi kiinnostaisi. Paitsi että se on tiukassa, on nopeusmittarin akseli niin pitkä, että jousi on aika solmussa ennen kuin sen on saanut kammettua akselin pään yli. Ilmeisesti matkamittaria pitäisi nostaa samaa tahtia jousen kanssa, jos tätä yrittäisi. Tarkoittaa holkkeja osien väliin, hankalaa.

Olisiko ideoita, mitä muuta voisi tehdä? Saisiko rattaan lukittua akselilleen ilman, että nopeus/matkamittari yhdistelmää tarvitsee purkaa erikseen?
niitty
Viestit: 19
Liittynyt: 29.12.2010 21:24

Viesti Kirjoittaja niitty »

Näköjään akselin saa painettua ulos sopivan kokoisella tapilla. Karhensin sitten akselia vetopyörän kohdalta ja pujottelin takaisin. Näyttäisi toimivan.

Aiemmin, n 10tkm sitten nostin toisesta päästään irronneen akselin takaisin paikoilleen. Vetopyörä lukitsee akselin sivusuunnassa eli pyörä on jo löysässä, jos akseli pääsee liikkumaan sivuttain. Kannattaa siis samalla tehdä karhennus niin voi saada pitkäikäisemmän korjauksen. Edellisellä kerralla askartelin pellin estämään akselin sivuliikkeen, mutta se näyttää olevan oireiden korjausta.
reverend
Viestit: 282
Liittynyt: 24.10.2010 15:31

Viesti Kirjoittaja reverend »

Tämähän on hyvä topikki. Tuskailen saman asian kanssa ja tein minäkin pellin rattaan puolelle estämään ulostyöntämistä ->
joskus matkamittari toimii, yleensä ei. Mukava täytellä ajopäiväkirjaa. Sateeseen :arrow:
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “W201 sähkö”