mittaristo temppuilee

Luukut, ovet, keskuslukitus, valot.
Vastaa Viestiin
Lehtola
Viestit: 25
Liittynyt: 04.11.2010 17:54

mittaristo temppuilee

Viesti Kirjoittaja Lehtola »

eli mikähän voisi mersun mittaristossa olla mennyt,kun ei lämpö eikä kierrosluku mittari toimi,huoltoasemalla käytin mutta eivät osanneet korjata.
Asiz
Viestit: 15
Liittynyt: 05.5.2011 15:36

Viesti Kirjoittaja Asiz »

Olisiko kysymyksessä tämä surullisen kuuluisa "tappiongelma".

Eli ajan myötä mittariston neulat tarttuvat kiinni tappeihin joiden päällä ne lepäävät esimerkiksi auton ollessa sammutettuna. Ilmeisesti tappeihin kertyy taikka kehittyy jotakin likaa. Jostakin luin että ongelma voisi johtua myös tappien magnetisoitumisesta. Mene ja tiedä, ikävä ongelma kuitenkin.

Mahdollinen ratkaisu lyhyesti:
Irrota mittaristo siihen tarkoitetuilla koukuilla taikka käsin. HUOM! Älä käännä virta-avainta mittariston ollessa irti liittimistään. Muuten ABS-valo alkaa palamaan ja joudut nollauttamaan sen huollossa. Seuraavaksi irroita mittariston lasi jotta pääset neuloihin ja tappeihin käsiksi. Pese tapit ja osoitinneulat jollakin liuottimella/rasvanpoistoaineella pumpulipuikkoa apuna käyttäen.

Jotkut ovat myös askarrelleet ohuesta, mustasta sähköjohdon kuoresta tai kutistesukasta palaset tappien päälle, jolloin osoitinneulojen jumiutuminen loppuu. Ainakin itselläni tämä jälkimmäinen vaihtoehto auttoi vain muutaman kuukauden ajan, joten kannattanee kokeilla tappien ja osoitinneulojen pesua.


Lisää keskustalua aiheesta on käyty aiemmin täällä:
viewtopic.php?t=27719&highlight=mittaristo
Lehtola
Viestit: 25
Liittynyt: 04.11.2010 17:54

Viesti Kirjoittaja Lehtola »

kokeiltu kumpaakin va ei auta
Roobert
Viestit: 331
Liittynyt: 03.3.2011 21:01

Viesti Kirjoittaja Roobert »

mittariston juotokset vois olla vikana, huono maadoitus :roll:
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “W202 kori”