W211 penkinlämmitys ei toimi

Vastaa Viestiin
Petri
Viestit: 3
Liittynyt: 03.1.2008 9:24

W211 penkinlämmitys ei toimi

Viesti Kirjoittaja Petri »

Moi,

Sulake on ehjä ja ja muut katkaisimet käyttöpaneelissa toimivat, vaan kummankaan puolen penkinlämmittimet eivät lähde päälle. Olisko antaa vinkkiä mistä vikaa vielä etsisi?
Avatar
tähtikuljettaja
Mersuvelho
Viestit: 1912
Liittynyt: 05.11.2006 19:30
Paikkakunta: Lounais-Suomi

Viesti Kirjoittaja tähtikuljettaja »

Siis tuleeko katkaisimiin merkkivalo(t) normaalisti?

Toimiiko samalla tavalla molemmilla avaimilla?

Penkin alta voisi etsiä liittimen ja mitata tuleeko sähköä/onko vastukset kunnossa.
Petri
Viestit: 3
Liittynyt: 03.1.2008 9:24

penkinlämmittimet

Viesti Kirjoittaja Petri »

Kumpaankaan katkaisimeen ei tule merkkivaloa,sulake ehjä->molemmat lämmittimet eivät todennäköisesti mene epäkuntoon yhtäaikaa.

Käsittääkseni penkeissä pitäisi olla jokin sisälämpötilan-tarkkailuyksikkö mikä mittaa matkustamon lämpötilaa(?esim. lämmittimiähän ei saa päälle kesällä) Missähän tämä sijaitsee?
Avatar
tähtikuljettaja
Mersuvelho
Viestit: 1912
Liittynyt: 05.11.2006 19:30
Paikkakunta: Lounais-Suomi

Viesti Kirjoittaja tähtikuljettaja »

Sisätilan lämpötilan pitäisi olla yli +55 astetta että lämmittimet eivät käynnistyisi ollenkaan.

Jos sisätilan lämpötila-anturi on rikki, käytetään ulkoanturia. Jos se auton ulkolämpömittari näyttää järkeviä lukemia niin lämpötilan puolesta lämmittimet käynnistyvät Suomen kesässäkin (jopa täydellä teholla, vasta 42 asteessa aletaan pudotella tehoja).

Tieto kytkimiltä lämmittimien ohjainyksikölle menee CAN-väylän kautta. Siinä kytkinpaneelissa taisi olla eloa joten tuskin sen sulake on palanut.

Itse mittaisin jännitteet ohjainyksikön tulosta ja lähdöistä. Toisaalta jos kytkimiin ei tule mitään valoa niin tuskin sieltä on mitään ohjaustakaan lähtenyt (tai perille mennyt). CAN-väylän johdotuksen voisi myös tarkistaa.

Testerillä ongelma selviäisi aika paljon vähemmällä.
kleeberi
Viestit: 4
Liittynyt: 26.7.2011 14:53

Viesti Kirjoittaja kleeberi »

Itsellä sama ongelma w211 -03 kanssa. Käytin veholla ja tultiin tulokseen että penkinlämmittimien ohjainlaite sökönä. Uusi veholla vissiin jossain 300 euron paikkeilla.. :shock:
tähtireki
Viestit: 22
Liittynyt: 02.5.2012 21:00
Paikkakunta: Kauhajoki

Viesti Kirjoittaja tähtireki »

Täälläkin samaa ongelmaa. Sulaketta polttaa ja kumpaankaan katkaisijaan ei tule valoa. Korjaamolla epäilivät ohjainyksikön olevan sökö. Uusi ohjainyksikkö maksaa kuulemma n.450€ ja tarvitsee lisäksi jonkun uuden johtosarjan, koska ei sovi vanhan tilalle suoraan. Missä tuo ohjainyksikkö on ja miten sitä voisi testailla? Voiko olla, että itse lämmitysvastus olisi oikkarissa ja rikkonut ohjainlaitteen. :cry:
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “W211 / W209 / W219 sähkö”