R mese ei käynnisty

Koeajot, tyyppiviat, kulutukset, rengasasiat jne...
Vastaa Viestiin
panne79
Viestit: 3
Liittynyt: 30.12.2021 10:56

R mese ei käynnisty

Viesti Kirjoittaja panne79 »

Eli vuoden 2007 R 320 cdi ei käynnisty. Pakkasilla hyytyi ja aiemminkin hyytynyt. Nyt eilen lähti käyntiin kun tässä hallilla lämmennyt ja samalla kuuli kun siirtopumppu tankissa lähti päälle. Käyttelin n.10 min ja hetken päästä ei enää lähtenyt pumppu pyörimään ja luonnollisesti ei käynnistynytkään.
Myöskin polttoaine mittari toimii miten haluaa ja välillä ei ongelmaa. Vikakoodit luin ja muistista löytyi raili paineen vika.
Antoi myös vikakoodin polttoaine puolelle alhaisesta paineesta kun tuttuni toi tämän mulle ja sanoi, että käy ajamassa kun oli juuri ostanut. Kiihdytin reippaammin ja vikavalo syttyi ja tehot katosi. Sammutin ja uudelleen käynnistyksen jälkeen vedot oli tallella mutta vikavalo paloi. Nollasin koodit ja vika ei tullut silloin takaisin.
Missä sijaitsee "luukku" tankille. Tämä 6 paikkanen. Myöskin kerkesin lukea, että pohjamuovin alla on liitin missä kulkee polttoaineen anturin tieto taka samille. Kummalla puolella autoa tämä on?
panne79
Viestit: 3
Liittynyt: 30.12.2021 10:56

Re: R mese ei käynnisty

Viesti Kirjoittaja panne79 »

Nyt korjattu. Eli vika oli niinkin yksinkertainen ettei pumpun virtajohto saanut kunnon kosketusta takasulakerasialla. Oli kuitenkin täysin siistin näköinen. Auton oikealla puolella pumpulle luukku keskipenkin alla, eli penkin joutuu irrottamaan. Joku oli siellä jo käynytkin kun oli poraruuveilla ja sialla vedetty kasaan.
Pumpulla kun johto oli kiinni niin virtaa ei tullut. Johto irrallaan jännite tuli. Auton alla oikealla puolella pohjamuovin alla liitos myös mikä oli siisti ja puhdas.
Testerillä (wow) koitin pumppua käyttää niin rele naksui. Nyt ei myöskään mene limppii kovemmassa kiihdytyksessä. Polttoainemittarin toiminta on vielä arvoitus. Sitten näkee kun tankki vajautuupi.
Avatar
dealer
Itämaan tietäjä
Viestit: 29054
Liittynyt: 19.9.2005 19:59

Re: R mese ei käynnisty

Viesti Kirjoittaja dealer »

Kappas. Eipä olisi arvannut. Kiitos kun kerroit meille, mistä vika löytyi !
oulaistenliikenne.fi
panne79
Viestit: 3
Liittynyt: 30.12.2021 10:56

Re: R mese ei käynnisty

Viesti Kirjoittaja panne79 »

Tapana ollu et kun vika löytyy niin kertoo myös muille jos vaikka jollakin joskus samantapasta vikaa
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen tekniikkakeskustelu”