Uusi agregaatti hajosi välittömästi, Takuun peluu.

Täällä voit keskustella otsikon mukaisista asioista.
Vastaa Viestiin
Avatar
markusm
Häjy
Viestit: 2747
Liittynyt: 09.10.2005 1:43
Paikkakunta: pohjanmaa

Uusi agregaatti hajosi välittömästi, Takuun peluu.

Viesti Kirjoittaja markusm »

Eräältä eteläsuomalaiselta yritykseltä, joka on jo parikymmentä vuotta harjoittanut konekauppaa, tilasin voimavirta diesel agregaatin eräälle yhdistykselle.
Joitain päiviä sitten se ensikertaa laitettiin paikoilleen, luettiin ohjeet. ja ohjeiden mukaisesti lisättiin öljyt koneeseen, tikun puoliväliin eli täyttöreijän alareunaan asti, laitteen mukana tulleella siihen tarkoitetulla letkullisella kannulla. akku oli ladattu ja se kytkettiijn ensikertaa kiinni ja laitettiin moottoripolttoöljyä tankkiin, ja seurasi ensimmäinen starttaus kerta.

Kone hehkuttaa aluksi ja sitten starttaa, tulille, diesel savu pölähtää ilmaan ja kone käy. pari sekunttia sammuen, kokonaisuudessaan se pyöri jonkun 4sekunttia. vaikutti että koneessa olisi ollut ilmaa mutta uusintastartilla kone ei pyörähdäkkään ja toisella uusinta yrityksellä starttimoottorin perästä nousee savua. kone on jumissa.

soitto myyjäliikkeelle ja luvataan lähettää auto hakemaan se rikkoutunut huoltoon. no meni viikonverran ja ihmettelin kun ei oltu haettu konetta ja soitin uudelleen ja lupasivat heti informoida kuriiria (posti) ja samana päivänä lähtikin kone maailmalle, naapurikuntaan erääseen suupohjalaiseen pienkonekorjaamoon joka on merkin huoltovaltuutettu .

Tähän asti meni kaikki ok.

sitten tämä liikkeen huolto soitteli seuraavana päivänä ja vaati saada tietää ja puhua käynnistäjän kanssa jakoitti väittää että on ilman ölyjä käytetty konetta jumiin. oli aika kiivaskin keskustelu ja koitti kiistää että olisi muu kuin asiakkaan vika, ja tämä oli perusteena sillä siitä että se oli jonnekkin kannen tarkistusluukuun vilkaissut ja sielä ei ollut öljyä.

kun tuli ilmi että ei olekkaan yksityishenkilön vaan seuran kone ja että käynnistystä ja sen valmistelua oli seuraamassa kymmenen silmäparia muuttuikin ääni kellossa että sielä on joku vikapaikka joka voisi hajota ja että se saadaan selville ja jos tulisinme katsomaan kun se avataan. ja jos on joku muu vika niin sitten se on ehdottomasti takuun alainen. : :)

kova mielenmuutos ja asiojen laidan peruminen sekä alun täysin outo asenne saivat pohtimaan että mikä tämä tälläinen kusetusyritys oikein on.

lupasin ilmoittaa päivän koska järjestän sopivan delegaation katsomaan avausta. tämä siis perjantaina. katson nyt tämän maanantain vielä tuleeko jokin peruminen ja asialle tunnustus. mutta nyt olisi minulle kelpaava vaihtoehto enää vian tunnustus ja takuun alainen uusi laite niin kaupan purku ja jokin korvaus asian kanssa tulleesta lisävaivasta.

----------------------------------------------------------------
saa nähdä kuinka käy. onneksi on laitteella vielä vakuutus ja sitten yhdistyksellä oikeusturvavakuutus. tälläistä lisäkiirettä ja harmia ei tosin olisi nyt yhtään tarvinnut kun muutoinkin kiireiset ajat. kirjoitettu aamulla herätessä ennen viittä, eli teksti saattaa sisältää kirjoitusvirheitä.
- Voi sitä elettyä elämää- Ja juhlittua yötöntä yötä-
Avatar
Pappi
<b>Moderaattori</b>
Viestit: 10553
Liittynyt: 30.9.2005 17:14

Viesti Kirjoittaja Pappi »

Oliko laitteessa öljyvahti? Vaikuttaa DOA ”dead on arrival” tapaukselta. Uusi laite takuuseen tai kaupan purku.
Skodillac: Kuva Origami: Kuva
Avatar
markusm
Häjy
Viestit: 2747
Liittynyt: 09.10.2005 1:43
Paikkakunta: pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja markusm »

Pappi kirjoitti:Oliko laitteessa öljyvahti? Vaikuttaa DOA ”dead on arrival” tapaukselta. Uusi laite takuuseen tai kaupan purku.

Hox Hox. on muuten.

Kipor 1200kde TA3
- Voi sitä elettyä elämää- Ja juhlittua yötöntä yötä-
Avatar
markusm
Häjy
Viestit: 2747
Liittynyt: 09.10.2005 1:43
Paikkakunta: pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja markusm »

Kuva

että sellaista. ilmoitin myyjäliikkeelle niiden huollon syyn ja käytöksen. sekä ettei huoltopalvelunsa toiminta ole missään linjassa ja syy on mahdoton. Näiden asioiden vuoksi ainoa mahdollisuus on kaupan purku ja jonkinlainen korvaus tästä vahingosta minkä asia on minulle aiheuttanut.
- Voi sitä elettyä elämää- Ja juhlittua yötöntä yötä-
Avatar
Mika.T
Mersutohtori
Viestit: 7081
Liittynyt: 02.10.2005 0:39

Viesti Kirjoittaja Mika.T »

Ei se nyt parissa sekunnissa kiinni leikkaa vaikka siellä ei sitä öljyä olisikaan.
Toki jos sitä on jo maahantuoja/valmistaja /tms käyttänyt ennen myyntiä.

"MUTU" venttiili poikki.
x_ismo
Viestit: 86
Liittynyt: 24.10.2012 14:05
Paikkakunta: Vesilahti

Viesti Kirjoittaja x_ismo »

Eihän maahantuota ole K...-G.... ? Itse en kyseiseen liikkeen perusteellisesti pettyneenä takuuasioissa ( ja laatuun tai oikeastaan sen puutteeseen) olen päättänyt boikotoida a.o liikettä koko loppuelämäni.
Avatar
markusm
Häjy
Viestit: 2747
Liittynyt: 09.10.2005 1:43
Paikkakunta: pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja markusm »

ei ollut kone glanss , siitä on kuulunut moista kyllä monesta paikasta.
Kyseessä oli macea oy mnistä ostin, maahantuoja lienee suomi trading. rahat tulivat lopuksi takaisin, monien viivytysten ja unohdusten jälkeen. En voi suositella kellekkään kyseistä agregaattimerkkiä, koska sen suomen huolto vaikuttaa niin osaamattomalta, ellei se sitten ole jokin muu syy miksi kokeili keksiä mielikuvituksellisia syitä ja koittaa syyttää perusteettomasti asiakasta.

Macea lupasi palauttaa rahat ja laittoi todisteeksi ns hyvityslaskun , mutta pari viikkoa eräpäivästä ei ollut rahoja palautunut niin otin yhteyttä ja olikin yllättäen jäänyt odottamaan jonkun johtajan hyväksyntää, vaikka aienmin ilmoittivat että toimitusjohtaja oli hyväksynyt rahojen ja rahtien palautuksen (kuten sen täytyykin tehdä) ilmoitin että saavat maksaa viivästyskorkoa tämän johdosta ja vien asian eteenpäin virkakunnalle. samantien vastattiin että onkin jo maksettu ja varmaan pian näkyy tilillä, minne se taisi tulla samana päivänä. ja oli joku erehdys.

:lol:

ei käyttistä. tämä tarina taas opetti että suomessa on hyvin epärehellistä moni kone ja laitekauppa, ja nykyisin aina saa taistella kaikkien takuuasioiden kanssa, ja takuu on aina nykyisin vähän arpapeliä ja kaikki välttelevät vastuutaan.
- Voi sitä elettyä elämää- Ja juhlittua yötöntä yötä-
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Takuu- ja kuluttajansuoja-asiat sekä autoverotus”