Rengasmelu

tilator
Viestit: 82
Liittynyt: 08.8.2006 0:19

Rengasmelu

Viesti Kirjoittaja tilator »

Tervehdys foorumilaiset,

N. 3000 km on tullut nyt ajettua S205-korisella ja laitehan on paria pientä toivomuksen varaa jättävää asiaa lukuun ottamatta varsin mainio.

Sitten on kyllä yksi hieman isompikin harmittavainen piirre. Tämä on rengasmelu. Tasaisella tiellä ei ongelmaa ole, mutta asfaltin muuttuessa kuluneeksi alkaa ääntäkin ilmetä. Ääni on vieläpä karkeaa ja sitä voisi kuvata myös raastavaksi. Ovatko muut havainneet vastaavaa?

Itselläni on vertailukohtana vanhempi S204-korinen ja tämä uusi on myös farmari S205. Korimalli ei eroa selitä, mutta toki rengastus on erilainen. Molemmilla kun vuoronperään ajelee, niin eroa ei voi olla huomaamatta.

Melu tulee selvästikin renkaan ja tien välisestä kontaktista, koska hyvällä uudella päälysteellä mitään erityistä ei kuulu.

Ovatkohan saksalaiset jätäneet jotakin äänieristyksestä pois? Toisaalta etupyörien ripustustavasta johtuen muovinen sisälokasuoja ei uudessa ole yhtenäinen, vaan se on ylhäältä auki. Itse en kylläkään usko tällä voivan olla asiaa selittävää vaikutusta, vaan melun pitänee tulla lokasuojan alaosan kautta.

Eli - millaisia kokemuksia muilla lienee tämän asian tiimoilta?
Avatar
740 GLE
Viestit: 2644
Liittynyt: 18.10.2010 23:09
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja 740 GLE »

Ei kokemusta kuin S204, jossa rengaskoko vaikuttaa meluun varsin paljon.

Mikä rengaskoko siellä S205 alla nyt pyörii meluisasti?
Pehmennetty Avantgarde E220 CDI
Olipa kerran Cee 220T CDI Avantgarde
740 GLE osa-aikaeläkkeellä kesäautona.
tilator
Viestit: 82
Liittynyt: 08.8.2006 0:19

Viesti Kirjoittaja tilator »

740 GLE kirjoitti:Ei kokemusta kuin S204, jossa rengaskoko vaikuttaa meluun varsin paljon.

Mikä rengaskoko siellä S205 alla nyt pyörii meluisasti?
Siinä on 225/50/17 rengastus. Toki jo pelkästään tuo vannekokokin saattaa osittain asiaa selittää.

Tarkoituksena onkin testata tätä vaihtamalla pyörät päittäin pihalla myöskin olevan S204:n kanssa, kunhan vaan sopiva aika muljaamiseen löytyy. Tosin siinäkin on nyt 17 tuuman vanteella, kun pienemmät on kaikki loppuun ajetut. Renkaat ovat kuitenkin erilaiset.
tilator
Viestit: 82
Liittynyt: 08.8.2006 0:19

Viesti Kirjoittaja tilator »

740 GLE kirjoitti:Ei kokemusta kuin S204, jossa rengaskoko vaikuttaa meluun varsin paljon.

Mikä rengaskoko siellä S205 alla nyt pyörii meluisasti?
Nyt sen verran lisätietoa, että heivasin S205:n eturenkaat S204:ään.

Kunnolla kokeilemaan en ole vielä päässyt kuin vanhempaa, mutta siihen ei ainakaan tullut lisää melua, joten tuskin se uudemmastakaan sitten väheni.

Varsin merkittävä ero asiassa kuitenkin on. Vanhempaankin tulee tietenkin renkaista ääntä, mutta sitä on vähemmän ja se kuulostaa autosta tasaisesti tulevalta. Uudemmassa ääni tulee ainakin kuskin paikalle niin, että sitä kuulostaa tulevan erityisen voimallisesti hanttimiehen jalkatilasta.

Kyllä tämä kovasti vaikuttaa siltä, että jotakin pyöräkotelon seudun äänieristystä ovat saksalaiset oleellisesti heikentäneet uudempaan malliin.

Vehosta ei muuten saanut asiaan apua. Tosin en kyllä yrittänytkään vielä kuin sähköpostilla, eli ihan paikanpäällä en ole käynyt. Paras ehdotus sähköpostitukeen oli, että autoon on saatavilla paremmin ääntä eristävät ikkunat etupään oviin. Iäänkuin minä nyt ensimmäisenä lähtisin uusia klaseja hankkimaan vaikka ääni tulee hyvin todennäköisesti aivan muualta.

Sen verran melu itseäni haittaa, että hankkimatta olisi jäänyt S205 mikäli olisin osannut aavistaa.

Pitää varmaankin kokeeksi seuraavaksi täyttää hanttimiehen jalkatila jollakin ääntä eristävällä hötöllä, jotta saa tähän ongelmaan paremmin varmuutta.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “W205”