Suolan s203

Vastaa Viestiin
suola
Viestit: 16
Liittynyt: 05.2.2015 21:19
Paikkakunta: Hupavesi

Suolan s203

Viesti Kirjoittaja suola »

Heipä hei kaikille palstalaisille!
Tulipa tosiaan hankittua reilu puolisen vuotta sitten vahingossa tuollainen pari-kolme vuotta etelän mailla seissyt s203 farkku 220cdi motilla ja manuaalilla varustettu ajokki joten nyt kun on varsinaista asiaakin tuon koneen nuhaisuuden osilta tullut näille palstoille niin parempi varmaan esitellä paremmin kulkinetta, pientä huoltoa on tosiaan piisannutkin tuon ostoksen jälkeen, autoon on siis tehty tähän mennessä mm. seuraavaa:

Uusittu sähköavain, akku, ilman, raitisilman, polttoaineen, ja öljyn suodattimet sekä öljyt moottoriin, vaihdelootaan ja perään, iskarit eteen ja taakse, narinanivelet, vakaajan kumit eteen ja tiivistetty taakse, kolme tukivartta eteen, oikean puolen etulaakeri ja kuskin puolen laakeria kiristelty, jarrupalat, levyt ja letkut sekä pariin jarrusatulaan samalla kumit uusiksi, termostaatit, hihnapyörät, vesipumppu ja moniurahihna, maf, kampiakselin ja nokka akselin asentotunnistimet, vaihdekepin vivusto, suuttimien tiivisteet ja pariin kärjet(kohta ehkä vielä tuohon kolmanteenkin), ylivuotoletkut liittimineen, polttoaineletkuja ja tiivisteitä, egr:älle tuleva ahtoletku, egr:älle tuleva putki tukittu ja egr:n sisältä hiottu ylimääräiset pois, lisäilty kylmäainetta ilmastointiin, välijäähdytin ala biltema, sekä suoritettu tukkoisten kattien avarrusta kangella. Ohjelmaakin on päivitelty matkan varrella pyynnöllä kaikki irti mitä lähtee ilman isompia tuhoja jotta kerkiää paremmin paikasta a paikkaan b. Miellyttävä matkantaitto välinehhän tuo onkin ollut. Jotain varmasti unohtuikin joukosta pois tai tuli kahteen kertaan kun parempi huoltotaulukko meni kovalevyn mukana bittiavaruuteen ja vetäisin tuon ulkomuistista.

Pääasiassa siis uusittu normaali kuluvaa osaa, arvatenkin tuolla aikaisemmalla käytön puutteella on ollut oma osansa osien vaihdon tiuhaan tahtiin.

Nyt ohjelmassa tuntuisi olevan turbon vaihto operaatio alkuperäisen ilmoitellessa itsestään turhankin kimakasti kierrosten noustessa 2000 tuntumaan ja 270cdi:n vastaavaan ilmeisesti kallistutaan, koskapa vakiotahan ei kannata laittaa syistä ja 320cdi:n vastaavalla ilmeisesti pitäisi ruveta jo suuttimia suunnittelemaan uusiksi jos ihan oikein olen tulkinnut keskustelu palstojen keskusteluja?
Viimeksi muokannut suola, 28.5.2015 17:15. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
suola
Viestit: 16
Liittynyt: 05.2.2015 21:19
Paikkakunta: Hupavesi

Viesti Kirjoittaja suola »

Kuva

Ja se pakollinen kuva autosta (otettu kivellä) :D
Avatar
Meissenkeri
Viestit: 3837
Liittynyt: 15.8.2006 2:10
Paikkakunta: pohjolan pääkaupunki

Viesti Kirjoittaja Meissenkeri »

Paljonko on ajettu?
suola
Viestit: 16
Liittynyt: 05.2.2015 21:19
Paikkakunta: Hupavesi

Viesti Kirjoittaja suola »

Minulle tullessa taisi olla n.178 tuhatta, tällä hetkellä mittarissa seisoo n.205 tuhatta joten on tuolla joutanut ajamaankin, tosin star:in nokassa käytettäessä huomattiin että autosta on ruuvailtu 60 000 pois jossakin välissä :shock:
suola
Viestit: 16
Liittynyt: 05.2.2015 21:19
Paikkakunta: Hupavesi

Viesti Kirjoittaja suola »

Millainenhan kivireki tuosta tulisi jos laittaisi 18x8,5" et35 vanteet noiden 15x7 vakioiden tilalle, olisi kohtuu hintaan tyrkyllä.. Nettiä selaillessa iso osa omistajista on sitä mieltä että ajettavuuden ei pitäisi kauheasti kärsiä, toisaalta paikalliselta rengaskauppiaalta kyseltäessä ajettavuus menisi tuon operaation myötä ja kumeja/ koiranluita saisi alkaa vaihtamaan urakalla..
Avatar
RoopeK
aktiivimeseläinen
Viestit: 2820
Liittynyt: 26.5.2008 0:09
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja RoopeK »

Nyt kolme kesää ajaneena nii ei oo renkaita menny ku yhet takaa (Campeerin takia) ja koiranluita ei olis tarvinnu vaihtaa... Eli paskapuhetta tuo... Edessä 18x8" ET32 + 5 mm lätty = ET27 ja takana 18x9,5" ET 35 + 10mm lätty = ET25... :wink: Kuvia löytyy mun topicista... :wink: :arrow: viewtopic.php?t=35636
Mercedes Benz S203 C 180K -05 Avantgarde Sport "OMG-BLÄCK-EDITSÖÖN"

® Mesen 199-klubi

EX-mersut:
Mercedes Benz W201 190E 2,0i -89
Mercedes Benz W201 190E 2,0i -91
suola
Viestit: 16
Liittynyt: 05.2.2015 21:19
Paikkakunta: Hupavesi

Viesti Kirjoittaja suola »

Ihan normaali renkaan kulutuksella mennään siis, samaa tahtia on tainnut itsellä kulua noita renkaita aikaisemmissa ajokeissa toisaalta kokoa onkin ollut "vain" 16-17" ja kerkesin jo käydä hieman kuolaamassa noita vanteita tuolla sinun topickissa, näyttäähän se s203 vaan hienolta mustana ja soppeleilla vanteilla! 8) Eikait se auta kuin huomenna vanteenhaku reissulle niin saa lääkettä tähänkin tautiin :mrgreen: turbokin oli nytkähtänyt eilen viimein liikkeelle, tohtoria konsultoituani 270:sen vastaavahan sieltä lähti lopulta valumaan uutta kotia kohden.
suola
Viestit: 16
Liittynyt: 05.2.2015 21:19
Paikkakunta: Hupavesi

Viesti Kirjoittaja suola »

Männä viikolla oli auton pientä kevät huoltoa, vaihtoon meni siis pari rengasta, nivel, pyöränlaakeri, öljyt ja ahdin 206400km kohdalla.

Eteen vaihtui Bridgestone ecopia ep001s:ät vanhojen ollessa loppu sisäkehältä ja samalla yksi uusi tukivarsi sisäpuolen kumin ollessa murtunut, ennekuin käytin autoa nelipyöräsuuntauksessa. Samalla tuli katsottua tuota aiemmin kirittyä kuskin puolen laakeria tarkemmin, jonkun edellisen omistajan toimestahan tuo oli jo kerran vaihdettu ja jätetty rasvat pois laakereiden välisestä kupista, laakeri pinnat olivat sen verta himmeän näköiset ja uusi odottelemassa sopivasti paketissa hyllyssä joten vaihtoonhan se meni.

Kuva

Vaihdossa meinasikin vastustaa heti alkuun kun uuden paketissa oli väärän kokoinen stefa mukana ja tässä vaiheessa vanha tietenkin mutkilla roskakorissa, no vanhan suoraksi kopistelu, paikalleen laitto ja ajoa → kojelauta muuttui joulukuuseksi.:evil:

Seuraavana päivänä sitten paremmalla aikaa sama homma uusiksi ja stefan oiontaa samoilla tuloksilla joten puhelin kouraan ja soittelemaan uutta, lopulta stefa löytyikin ja onneksi sattui vielä olemaan paikallisen huoltoaseman pihalla (tai no pitihän se laakerikin ostaa siinä samalla ja pyytää kiltisti mekaanikkoa tekemään välipysähdys sinne huoltoaseman pihaan, iso peukku tästä!:beerhug:) uudet osat paikoilleen ja varoitukset vähenivät kuudesta kahteen, pienen lenkin jälkeen nämäkin sitten kuittaantuivat.

Öljyjen/ turbon vaihto alkoi laskemalla ensinmainitut lämpimänä pois ja muut osat sitten sitä mukaa irti kun näppien palamatta kärsi ottaa.

Irroitin samalla tuon öljyä koneen kylkeä pitkin valuttaneen huohottimen ja vaihdoin kovettuneet ja litistyneet o-renkaat uusiin, jospa tuo vuoto sillä ainakin vähenisi.

Kuva

Samalla vaivalla vaihtui muutkin asiaan kuuluvat letkut, tiivisteet ja o-renkaat, vanhojen ollessa jo kohtuullisen kypsässä kunnossa.

Kuva

Uusi ahdinhan oli tuo 270cdi;n vastaava ja meni paikoilleen ilman sen kummempia sovitteluja.

Kuva

Kasauksen lopuksi vielä uusi suodatin ja öljyt sisään, kone tulille ja ajoa, seuraavia projekteja odotellessa..:kuski:
suola
Viestit: 16
Liittynyt: 05.2.2015 21:19
Paikkakunta: Hupavesi

Viesti Kirjoittaja suola »

Rengastustakin tuli päivitettyä vielä loppukesästä. Vanteilla kokoa 8x18” et35 ja rengastuksena 225/40R18 landsail:it, laitoin tuohon vielä lättyä väliin eteen 10mm ja taakse 15mm, keskikupit kun hyppäsivät tuolla yhdistelmällä ikävästi edestä pois paikaltaan ja takana vanteet katosivat jonnekkin kotelon sisälle.. Mukavan jämäkkä kyytihän tuolla paketilla tuli vakioon verrattuna. 8) Keulaa voisi omaan makuun hieman madaltaa, mutta kun tiestön kunto on mitä on ja kyseessä on kuitenkin jokapäiväinen ajokki niin olkoon nyt toistaiseksi noin. Nyt alla jo toki nastanappulaa.

Katselinpa samalla ajankuluksi tulla itänaapurin vin dekooderilla noita auton varusteita, muuten ihan järkeenkäypä lista mitä nyt nuo 20” AMG vanteet hieman epäilyttävät paikkansapitäyydellä. :shock: Muuten ei kunnossa kummempia, mitä laturin jouduin vaihtamaan parempi kuntoiseen vanhan laakereiden ilmoitellessa jo väsymisestään.

026
SERIENVERSUCH SBC 3
150A
IMITATION LEATHER
151A
IMITATION LEATHER - BLACK/ANTHRACITE
287
THROUGH-LOADING FEATURE
543
SUN VISOR WITH ADDITIONAL FUNCTION
580
AIR CONDITIONER
669
SPARE WHEEL / FOLDING WHEEL
673
HIGH-CAPACITY BATTERY
684
INVALID/LIGHT ALLOY, 7-HOLE DESIGN, 15 INCH
744U
BRILLIANT SILVER METALLIC
753
AMG - 20" DOUBLE-SPOKE WHEELS WITH MIXED TIRES
802
AEJ 01/1/X
831
VERSION FOR ITALY SUPPLEMENTARY PARTS
955
EQUIPMENT PACKAGE ELEGANCE
984
COC DOC., DELETION OF VEHICLE REGISTRATION DOC.
M611
R4-DIESEL ENGINE OM611


Kuva

Kuva
suola
Viestit: 16
Liittynyt: 05.2.2015 21:19
Paikkakunta: Hupavesi

Viesti Kirjoittaja suola »

Ja ajot jatkuu.. Muutama kuukausi takaperin meni startti pimeäksi heti kerrasta, olikin muuten astetta helpompi huolto kun ajoi auton korjaamon pihaan ja haki ehjättynä pois.

Mittarin lukemalla 257 000km vaihdettu raitisilman, ilman ja öljyn suodattimet sekä öljyt ja ennen leiman hakemista vielä yksi ääntelevä koiranluu kuskin puolelle. Aika huonoon kuntoon oli muuten kerennyt mennä 1,5 vuodessa tuo ilmansuodatin..

Kuva
Kaikesta huolimatta ei tuo katsatus mennyt ihan ensimmäisellä kerralla nappiin, korjauskehoitus tuli väljästä kardaanin tukilaakerista, kuskin puolen käsijarrusta ja huomautus huonoista lähi/sumuvaloista. Käsijarrusta selvisi säätämällä ja kardaanin tukilaakerissa taas ei varsinaisesti ollut mitään vikaa, vaan sitä pitelevä kumi oli lahonnut ympäriltä ajan saatossa, jännä että ei ollut mitenkään ilmoitellut itsestään ajossa.

Koitettiin myös etsiä samalla katsastus inssin kanssa vänkärin puolelta silloin tällöin kuuluvaa poksahtelun alkulähdettä valitettavan huonolla menestyksellä, kummatkin jouset olivat ainakin ok, mitähän muuta tuolta voisi mennä rikki?
suola
Viestit: 16
Liittynyt: 05.2.2015 21:19
Paikkakunta: Hupavesi

Viesti Kirjoittaja suola »

No niin mihinkäs sitä jäätiin.. Tilasin ja vaihtelin nuo uudet umpiot keulalle, piristyi samalla ainakin mukavasti auton ulkonäkö, valotehosta on vielä paha mennä sanomaan mitään kun on muutenkin niin kirkasta.

Kuva

Samaan syssyyn tuli tilattua saksan maalta -30mm tiputtavat eibachin jouset ja laiteltua alle, samalla vaihtuivat uudet koiranluut taakse. Poksahtelukin loppui lopulta kun ruikin rasvaa vakaajan kumeihin. Keulasta löytyi samassa yhteydessä hiukan välystä vänkärin puolen tukivarresta ja ajan puutteen vuoksi ajattelin käydä vaihdatuttamassa etupään nivelet ja sekä samalla nelipyörä suuntauttamassa ajokin, matkan osuessa tällä kertaa Raumalle soittelin aikaa paikalliselle Euromasterille ja ilokseni sainkin ajan heti seuraavalle aamulle, sloganin mukaan kaiken piti olla siis hyvissä käsissä.. Pientä huolta aiheutti se että en saanut hinta arviota etukäteen, enkä kyllä vielä huollon jälkeenkään soitellessani.. Tilanteen teki tässä vaiheessa mielenkiintoiseksi se että auto otettiin huoltoon yhdeksältä ja soittelin kolmen tienoilla jolloin pellit oli kuulemma juuri laitettu kiinni.. :shock:

Noo laskua mennessäni maksamaan vaihto työhön oli kuulemma mennyt kolme tuntia ja ihmetellessäni hieman työhön kulunutta aikaa (olin siis ennen huoltoon vientiä ottanut pohjapanssarit pois sekä käyttänyt pultit auki joten kaiken omasta mielestäni tuon olisi pitänyt onnistua pariin tuntiin hieman väsyneeltäkin mekaanikolta) sain vastaukseksi että ohje aika per puoli olisi kuulemma ollut 1,4 tuntia. Tämän jälkeen myyjä ystävällisesti printtasi uuden laskun jossa oli edellisen laskun lisäksi veloitettu kevyttä huoltotyötä 30eurolla... Tässä vaiheessa keskusteluinnokkuuteni kyseisen herrasmiehen kanssa laski nollaan ja aloin suosiolla laskeskelemaan rahoja tiskille, tätä tehdessäni myyjä kehui vielä ystävälliseen sävyyn että miten olen löytänyt noin hyvää mustetta ja että kylläpä on aidon näköisiä seteleitä..

Summa summarum auto etenee taas suoraan ilman ylimääräisiä kolinoita ja kilinoita, mutta edellä mainituista syistä en tulevaisuudessa taida tulevaisuudessa asioida tuolla toimipisteessä kun asiakaspalvelu on noin.. Noh sanotaanko persoonallista.. :roll:

Talven aikana kulutus vaihteli 5,6-5,8L välillä ja nyt on menty lukemissa 6-6,47L Välillä. Bridgestonet alkavatkin olemaan jo vaihto kunnossa tulihan noilla jo rapiat kymmenen tuhatta kilometriä päästeltyäkin :D

Kuva
suola
Viestit: 16
Liittynyt: 05.2.2015 21:19
Paikkakunta: Hupavesi

Viesti Kirjoittaja suola »

No niin mihinkäs sitä jäätiin.. Auto alkoi starttailtaessa polttelemaan valitettavan pitkään tuollaista valoa:
Kuva
..joten pientä huoltotoimenpidettä oli luvassa, onneksi hyllyyn oli sopivasti tullut hankittua Boschin duratermejä neljä kappaletta, joten 1tkm ajelun ja ihmettelyn jälkeen toimenpidettä edeltävänä iltana ruiskutin wd40:stä lämpimän koneen päälle ja seuraavana aamuna sama vielä uudemman kerran, ennen kuin ajoin motin lämpimäksi ja viritin momenttiavaimen valmiiksi. Päinvastaisista odotuksista huolimatta kaikki hehkut lähtivät nätisti 15nm voimalla väännettäessä ja uudet laittelin paikoilleen keraamisen tahnan kera 12nm momenttiin. On se helppoa!8)
Kuva
Näemmä noita on aiemminkin uusittu muutamaan otteeseen: 1 sylinterissä oli Championin tuotetta, toisessa Beru (Tämä oli pimennyt) ja jälkimmäisissä Boschin tuotantoa. Jännä tuo ylinpänä oleva Champion; Siinä oleva kaulus oli punainen vrt. muiden valkoiset, olen ollut siinä luulossa että tuo väri tarkoittaisi automaattisesti keraamista hehkua? Näemma luulo ei ole tiedon väärti. Vaihdoin myös öljyt ja suodattimen nyt viikkoa myöhemmin mittarilukemalla 276 470. Kulutukset uudella 225/40r18 255/35r18 rengastuksella pyörii 7l tienoolla sekalaisessa ajossa.
suola
Viestit: 16
Liittynyt: 05.2.2015 21:19
Paikkakunta: Hupavesi

Viesti Kirjoittaja suola »

Niinkuin välillä sattuu ja tapahtuu niin loppu syksystä tuli ajeltua vesisateessa peurakolari, minkä seurauksena auto lähti lunastukseen vakuutusyhtiön tarjoaman summan ollessa sellainen josta ei voinut kieltäytyä.

Kaiken kaikkiaan mukava matkan taitto väline, mitä tuon reilu 100tuhatta kilometriä/ 2vuotta kerkesin auton omistaa, varsinkin ohjelmoinnin jälkeen joka muutti auton olemusta huomattavasti positiivisempaan suuntaan. Hankalimmat hetket auton parissa tuli koettua tuon vuotavan suuttimen parissa johon tuli kiitettävästi apuja, loppujen lopuksi jatkuva tupsuttelu johtui edellisen omistajan suutinpohjan kalvauksesta joka korjaantui laittamalla vakion suuttimen tiiviste rikan tilalle paksumpi versio, muutenhan auton kanssa selvisi pääasiassa kuluvan osan vaihdolla, mikä noilla kilometrimäärillä tahtoo kuulua asiaan.

Ennen luonnon kanssa yhteen ottoa tuli vielä testailtua 55w kiinan xenoneita noihin aiemmin asennettuihin depo:n umpiohin. Vaikka xenonit tuli vaihdettua vain lyhyisiin, niin ero oli huomattava pimeällä ajellessa.
Ennen..
Kuva
Ja jälkeen...
Kuva

Seuraavaa topickkia/ ajoneuvoa katsellessa..
Avatar
Mou
Viestit: 1632
Liittynyt: 31.1.2014 9:38

Viesti Kirjoittaja Mou »

Kenen valmistajan noi umpiot on? Onko lyhkäisten projektorissa läppä joka aukenee kun vetää pitkät päälle?
Nykyiset...
'14 E500 Coupe

Ollut joskus...
CL63 AMG, SLK55 AMG, CLK55 AMG, CLK55 AMG, BMW 850i V12, Audi A8 V8, Mustang SVT Cobra 32V V8, TownCar 4.6i V8, Capri 2.9i BOA Cosworth, Capri 2.8i
suola
Viestit: 16
Liittynyt: 05.2.2015 21:19
Paikkakunta: Hupavesi

Viesti Kirjoittaja suola »

Depon valmistamat umpiot nuo oli ja läpättömät versiot. H7 /H7 /PY21W merkinnöillä tilasin nuo saksan ebay:stä tarkemmin ottaen: http://www.ebay.de/usr/tuningschnellversand nimisestä putiikista.

Näyttivät Taiwanin pojat laittaneen vaihtoehtoisesti myös D2S merkinnät noihin umpioihin (Vai liekkö jossakin sekoittaneet paketit?:?) niin pitihän se testata miten hyllyssä pyörineet H7 kantaiset xenonit näyttävät tietä ja hyvinhän ne näytti, lisäksi ainakin sen muutaman tuhannen kilometriä mitä noilla ajelin niin eivät kiinnittäneet vastaantulijoiden huomiota ja näkyvyys parani vielä huomattavasti. Tosin eiväthän nuo tietenkään vetäneet vertoja 203:sen orkkiksille bi-xenoneille, mutta hintaluokka noilla on mitä on ja leimalle olisi sitten pitänyt tehdä vähän enemmänkin jumppaa jos olisi xenonien kanssa halunnut koittaa, puuttuvien lampunpesureiden ja korkeussäädön vuoksi.. Mutta hyvä hinta-laatusuhde noissa umpioissa oli silloisella 178euron+postit hinnalla jo H7/H7 yhdistelmällä verrattuna vanhoihin rihlattuihin lamppuihin, joista katsastusmies antoi aiemmin jo korjauskehoitusta.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “W203 / R170, sedan, farmari, avo”