W211 rätisevä ääni katossa

Vastaa Viestiin
Avatar
A.Asiamies
Viestit: 42
Liittynyt: 30.8.2012 18:39
Paikkakunta: Tampere

W211 rätisevä ääni katossa

Viesti Kirjoittaja A.Asiamies »

Mitä laitteita mahtaa olla takamatkustajien kattovalon teitämillä verhoilun yläpuolella? Siltä tienoolta kuuluu melko kova rätisevä/rahiseva ääni tilanteessa kun auto on seissyt jonkin aikaa ja ovet avataan keskuslukosta. Olen pannut merkille, että en saa ääntä kuulumaan jos ovien lukituksen jälkeen avaan ne hetimiten uudelleen. Tästä päättelisin, että joidenkin järjestelmien täytyy päästä ensin lepotilaan, ennen kuin äänen saa uudelleen kuulumaan. Ison virran kipinöinnilläkin ääntä voisi kuvailla. Katossa ei mahda kuitenkaan rannetta vahvaa kaapelia kiemurrella releineen. :lol: Muovisten hammasrattaisen hyppiminen voisi myös kertoa äänen luonteesta.
C 200 Kompressor -98 - S202 (M111.944)
E 320 CDI -04 - S211 (211.226)
Öljynvaihtoa ja renkaiden potkimista omaksi iloksi ja muiden avuksi.
Jumpstart
Viestit: 56
Liittynyt: 02.9.2015 10:19
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Jumpstart »

Mulla ainakin avautuu keskimmäisestä kattovalosta sellainen luukku hetken kuluttua auton lukkoon laittamisesta ja menee kiinni lukituksen avauksen yhteydessä.

Liekkö se joku haistelija varashälyyttimeen liittyen.
Kuva
Avatar
A.Asiamies
Viestit: 42
Liittynyt: 30.8.2012 18:39
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja A.Asiamies »

"Erittäin hyvä huomio sieltä takaa!"

Pari hakua, kuinka kattovalo irroitetaan. Vastaan tuli avainsanoa: "reilusti" "tempaisee" "reunasta". :lol: Eikun tuumasta toimeen ja valaisinyksillö kädessä tupaan.

TX10 käteen ja murusiks koko laitos. Pääkomponentit irroittelin. Mitään vikaa en varsinaisesti löytänyt. Moottoria en erikseen alkanut testaamaan, kun ei 12 volttia ollut keittiön pöydällä käden ulottuvilla. Alas aukeavan "haistelijan" rajakytkimen asennosta en voin mennä takuuseen, että oliko avatessa oikeassa asennossa. Vaikutti, että joku olis aiemminkin aukaissut tuon, piirilevyssä oli sellainen painauma, mikä ei "pitelemättömässä" kuulu olla. Rajakytkimen väärää asentoa pohdin, aiheuttaisi kaiketi sen, että moottori yrittäisi ajaa väärään suuntaan (kiinni asennossa kiinnipäin), jolloin muovihampaat "huutaisi hoosiannaa". Huomattavan kova rahina.

Kasasin kamppeet käänteisesti kasaan ja kävin survasemassa kattoon. Ovi kiinni ja kaukosäätimestä ovet lukkoon. Tunnelma pimeässä autossa oli vallan odottava: "kohtako se tuolta aukeaa?". :shock: No, sieltä se aukesi ja sulkeutui kun kaukosta nappasi ovet auki. Äänimaalima oli selkeästi pehmeämpi vaikkakin moottori-/vaihteistoäänen selvästi kuulee sisällä. Äänen kuulee myös ulkona jos ympärillä ei ole hälyä.

Jospa se nyt toimisi oikein. Kiitos vinkistä Jumpstart!

Eipä jostain syystä tule kuvat tähän näkyviin vaikka "Lähetä kuva" linkin kautta lähetin jo kaksi ja lähetysprosentitkin vilisi lisäikkunan alareunassa. No kysykää kuvia jos joku haluaa nähdä sisuksesta lisää. Onhan siellä sentään matovaihde! :lol:
C 200 Kompressor -98 - S202 (M111.944)
E 320 CDI -04 - S211 (211.226)
Öljynvaihtoa ja renkaiden potkimista omaksi iloksi ja muiden avuksi.
Jumpstart
Viestit: 56
Liittynyt: 02.9.2015 10:19
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Jumpstart »

Vai että ei mitään puperteetti ikäisen kesä romanssin kaltaista hipelöintiä vaan miesten otteilla valo räpylään ja palaset kourassa rassaamaan...

Eipä sieltä kattopahvin päältä taida mitään erikoista löytyä. Vaihtoehtoina olis ollu sitten farkussa takaluukun nostimien hydrauliikka hilppeet ja kattoluukun moottorit mutta ei oikein kuvaukseen sopinut.

Ja mistäkö tuli moinen mieleen? Noh... Tuon luukun löysin itsekkin puoli vahingossa kun akku otti ja kuoli eräänä keväisenä yönä omia aikojaan. Aamulla oli akussa enää 4 volttia jännitettä niin se jouti samantien verkon painoksi.

Noh, olihan se vipannut itsensä näkösälle kun varashälyytin oli ehtinyt kuitenkin kytkeytyä käyttöön, mutta kun rauta avaimella piti autoon mennä sisälle niin siinähän se nökötti ihmeteltävänä.

Kerran se teki jakauksen uusiksi siinä konttiin kömpiessä jolloin suutuspäissäni löin nyrkillä tuon luukun kiinni. Onneksi ei menny sieltä se hienomekaniikka kappaleiksi

:oops: :shock: :idea:
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “W211 / W209 / W219 sähkö”