Puhallin ei puhalla moottori lämpimänä.

Vastaa Viestiin
Mostro
Viestit: 68
Liittynyt: 12.9.2011 21:22
Paikkakunta: Hyvinkää

Puhallin ei puhalla moottori lämpimänä.

Viesti Kirjoittaja Mostro »

Moro. Erikoisemman tuntuista vikaa pukkaa. Puhallin ei lähde pyörimään kovilla pakkasilla lyhyen sammutuksen jälkeen kuin viiveellä. Eli kun auton käynnistää kylmänä, se hönkii ongelmitta. Kun ajan töistä lasten hoitopaikkaan, lataan pennut kyytiin niin uudelleen käynnistyksen jälkeen pitää ajella minuutteja että alkaa jälleen puhaltamaan. Kokeillut käynnistellä lämpimänä monet kerrat, ei puhalla. Kun auton antaa jäähtyä muutaman tunnin, taas pöhisee heti startista. Vika on ollut hämmentävän looginen, tähän asti ollut poikkeuksetta (kun kylmää) noin koko talven.

Kaiken huipuksi, tuo hommeli ei todella esiinny kuin reippailla pakkasilla. Suojasäällä ei ainakaan toistaiseksi näin ole käynyt kertaakaan (kop kop), välillä lämpimämmän kelin aikoina on pitkään potkinut ongelmitta. Aluksi ajattelin että hiilet loppumassa, ja se moottori itsessään kai tuosta on ekana tarkastettava jos ei kellään hyvää ideaa... Silloin kun oikuttelee, puhallus ei pelaa millään nopeudella.

Autona 210 300TDT automaatti ilmarilla.
Avatar
Eeti
Viestit: 60
Liittynyt: 30.3.2008 11:56
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Eeti »

Moro!

Vanha viesti, liekkö jo onkelmaan löytyny korjaus?
Yks syyllinen voisi olla myös etuvastus. Itellä muutama vuosi sitten alkoi nopeudet heittelemään. Välillä ei puhalla ollenkaan ja välillä väärällä nopeudella ja välillä pelaa kunnolla.
Ostin silloin tarvikkeena etuvastuksen ja nyt tekee samaa ongelmaa. Saattaa olla vartin kokonaan pimeänä puhallin mutta kohta taas pelaa ongelmitta.
W202 220CDI -08 OM646
W124 OM 603 Rohjekti
Mostro
Viestit: 68
Liittynyt: 12.9.2011 21:22
Paikkakunta: Hyvinkää

Viesti Kirjoittaja Mostro »

Katos moro, oli mennyt vastaus ohi...

Ei ole "vikaa" sen kummemmin löytynyt. Oli sen verta lämmin talvi ettei pitkään/montaa kertaa häirinnyt. Kun kelit lämpimät, ei esiinny lainkaan. Yli pari kk on kun viimeksi teki ton, joskus helmikuussa.

Närhenmunaskuut ne nyt alko jumittelemaan, puhistelun jälkeen alkaa oirehtimaan piakkoin uudestaan. Voiskohan niitä munia rasvailla, taitaa vain liueta järjestelmään aika hätäiseen. Eli apua tuskin paljoa olisi...
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “W210 / 208 lämmitys, ilmastointi”